Geurbranders

Array
Array
€ 9,99
Winkelwagen

Een geurbrander kan tegenwoordig niet meer ontbreken in jouw huishouden. Door middel van een geurbrander kun jij de heerlijkste geuren verspreiden in huis. Wij hebben verschillende geurbranders in ons assortiment. Er is echt voor ieder wat wils! Of je nu gaat voor een geurbrander van keramiek, glas, beton, met of zonder geurtabletten. Je vindt het allemaal bij Warenhuisgigant.

Werking van geurbranders

Met behulp van een geurbrander verspreidt jij een heerlijke geur door je woning. Hoe een geurbrander werkt? Dat is eigenlijk heel simpel. Een geurbrander is een waxinelichthouder met aan de bovenzijde een schaaltje waarin je een waxtablet of geurolie kunt leggen. Doordat het waxinelichtje met de vlam de geurbrander verwarmt, smelt de waxtablet of geurolie. Op het moment dat de wax of olie verwarmd wordt, zal de geur vrijkomen en door de ruimte verspreiden. Er zijn talloze geuren te verkrijgen in verschillende vormen.

Waxtabletten en geurolie

Je kan kiezen voor een waxtablet. Deze neemt een vaste vorm aan op kamertemperatuur, maar smelt zodra de tablet verwarmd wordt. Een geurolie is al vloeibaar, maar wordt geactiveerd door de warmte van de kaars. Wij hebben verschillende soorten waxtabletten in ons assortiment. Je kan kiezen uit geurtabletten van de merken Scent & Blend en Bolcius. Beide merken bieden geurtabletten in verschillende geuren, zoals vanille, fresh linnen en lavendel. De waxtabletten kun je meerdere malen verwarmen. Zodra de geurbrander afkoelt, zal de wax stollen totdat je de geurbrander opnieuw aansteekt. Een andere manier waarop je de geurbrander kan gebruiken, is door geurolie in het schaaltje te plaatsen. De geurolie uit ons assortiment is van Jacob Hooy. Een merk dat al sinds 1743 verschillende kruiden en specerijen verkoopt en waar je tegenwoordig ook terecht kan voor natuurlijke geurolie. De geurolie van Jacob Hooy is via Warenhuisgigant verkrijgbaar in de geuren jasmijn, lavendel, musk, rozen en vanille.

Effecten van geurolie en -wax

Geur heeft een sterk effect op de gemoedstoestand van de mens. Geuren roepen herinneringen en emoties op, beïnvloeden ons koopgedrag, spelen een rol bij de smaakbeleving, zijn van invloed op ons humeur en spelen zelfs een belangrijke rol bij de aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen. Wist je dat ongeveer driekwart van al onze emoties gebaseerd is op wat we ruiken in plaats van wat we zien en horen? Je kan daarom met een geurbrander een groot effect creëren als het gaat om je gevoel en dat van anderen in jouw woning. Lavendelolie wordt bijvoorbeeld veel gebruikt binnen aromatherapie om mensen te laten ontspannen. Daarnaast bevordert de lavendelgeur de nachtrust. Het is dus een goed idee om vlak voordat je naar bed gaat met een geurbrander de geur van lavendel door de slaapkamer te verspreiden. Het zal ervoor zorgen dat je heerlijk rustig in slaap valt! Een andere belangrijke geur is die van rozen. Rozenolie geeft psychische energie en schenkt rust aan mensen die geestelijk overspannen of terneergeslagen zijn. De olie zorgt voor een vredige en harmonische sfeer. Onderzoek voordat je een bepaalde geur in je geurbrander verwarmt wat de effecten van die geur zijn of probeer het gewoon uit en kijk wat het voor je doet.

Verschillende soorten geurbranders

Geurbranders zijn er in verschillende soorten en maten. Een mooie, zorgvuldig uitgekozen geurbrander kan echt een toevoeging zijn aan je interieur. We hebben geurbranders in ons assortiment waarvan je na een eerste vluchtige blik niet zou zeggen dat het een geurbrander is, zoals deze geurbrander in de vorm van een cactus. Er zijn geurbranders in strakke, moderne designs maar je kunt ook kiezen voor een geurbrander die er uit ziet als een gewoon waxinelichtjeshouder. Plaats hem tussen de kaarsen op een dienblad en niemand zal doorhebben waar die heerlijke geur in jouw woonkamer vandaan komt.

Lees meer