Foto artikelen subcategorieën:

Foto artikelen

Mooie momenten wil je koesteren. Het liefste zou je willen dat de tijd stil zou staan. Gelukkig is er een manier om de leukste gelegenheden te vereeuwigen. Door een foto te maken zul je later weer met plezier een leuk moment herbeleven. Maar wanneer je foto’s wil maken moet je daar wel de juiste spullen voor hebben. Waar moet je je foto’s bijvoorbeeld kwijt als je er eentje hebt uitgeprint? Of wanneer je een hele serie foto’s van je vakantie hebt afgedrukt?  In deze categorie vind je allerlei mooie fotolijsten en fotoalbums waar je al je mooie foto’s in kwijt kunt!

Fotolijsten

In deze categorie kun je allerlei fotolijstjes vinden. Heb je een moderne woonkamer of eentje die een wat meer klassiekere inrichting heeft? Voor iedereen is er wel een fotolijstje dat bij zijn of haar inrichting past, zo heb je mooie metalen fotolijsten maar ook houten fotolijsten. Een fotolijst staat mooi in de woonkamer, maar past ook prima op andere plekken in je huis. Niet alleen zal de foto leuk staan, het lijstje zelf straalt ook wat uit. Daarom is het wel belangrijk om een leuk lijstje aan te schaffen voor je foto. Een leuk fotolijstje kan een mooie eyecatcher zijn in je woonkamer, keuken of andere ruimte!

Fotoalbums

Verder zijn er diverse fotoalbums te vinden in deze categorie. Heb je allemaal mooie foto’s van je baby gemaakt? Of ben je net in het huwelijksbootje gestapt en zijn alle mooie momenten vastgelegd? Deze foto’s horen natuurlijk thuis in een mooi fotoalbum! En in deze categorie zijn daar verschillende soorten van te vinden. En naast fotoalbums voor speciale gelegenheden zijn er ook bijvoorbeeld fotoplakboeken en fotomapjes om al je favoriete foto’s in te bewaren! En al die mooie foto’s moeten natuurlijk ook bevestigd worden in de map. Er is speciale fotolijm om al je foto’s mee te bevestigen. Dit, en andere foto-toebehoren kun je vinden in een subcategorie.

Fotografie, wat is het eigenlijk precies?

Hoe komt een foto precies tot stand? Foto’s worden gemaakt door met lucht en andere vormen van straling afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen vast te leggen op radiatie- of stralingsgevoelig materiaal. Het woord fotografie is afgeleid van het Grieks en betekent ‘schrijven met licht’. Sinds er ook digitale fotografie bestaat, is er nu een verschil tussen het nemen van een foto en het maken van eentje. Door de huidige digitale techniek maken steeds meer mensen een foto met een fotobewerkingsprogramma. Hierbij is niet per se een camera nodig, ook bestaande foto’s kunnen bewerkt worden tot een eigen product. Voor het nemen van een foto is wel een camera nodig.

De eerste foto is gemaakt door Joseph Nicéphore Niépce in 1826. Hij deed dit door een plaat met een lichtgevoelig materiaal bloot te stellen aan licht in een camera obscura. De foto die werd gemaakt was een negatiefbeeld en niet gefixeert. Dat betekent dat door verdere belichting buiten de camera obscura verloren ging. Bij noemde de beelden die gemaakt was met deze techniek retinas, wat netvlies betekent. In 1872 werd de eerste kleurenfoto van een landschap gemaakt. Deze werd gemaakt door de Fransman Louis Arhur Ducos du Hauron. De foto was gemaakt van de stad Agen in Zuidwest-Frankrijk. De oudste Nederlandse foto komt uit 1839.  De Zutphenaar Willem Hallegraeff had van een prent een foto gemaakt. Deze foto was bestemd voor een ‘album amoricum’, een vriendenboek en dus een vroege soort poeziealbum, voor een vriend van hem. Over wie de allereerste Nederlander die gefotografeerd is zijn de mening verdeeld. Het meest waarschijnlijk is dat het Henri Vriesendorp uit Dordecht is. De foto werd in 1842 gemaakt door een Franse fotograaf die in Nederland op bezoek kwam.

 

Lees meer